Konfirmation

Konfa med matlagning

Konfa i Sunne missionskyrka är en grundkurs i kristen tro och vänder sig i huvudsak till dig som går i årskurs åtta eller nio. Du behöver inte vara döpt eller kristen för att vara med, däremot är det bra om du är nyfiken.

Vi tycker att konfa ska vara roligt och en tid att prata om högt och lågt. Vi vill också skapa en god gemenskap. En sak vi tycker är roligt är att laga mat, dessutom finns det nästan inget bättre än att äta tillsammans om man vill ha gemenskap. Det är sedan gammalt. Därför planerar vi att laga mat tillsammans en söndag i månaden.

Under konfirmationstiden kommer du att få möjlighet att lära dig mer om kristen tro, men också diskutera stora och små frågor; som

meningen med livet, hur man är en schysst kompis och varför det behövs jäst när man bakar pizza och mycket annat.

Upplägg

Under oktober – maj ses vi en söndag i månaden. Det börjar med att vi är med på gudstjänsten i Missionskyrkan. Därefter lagar vi mat tillsammans och har undervisning. Dessutom kommer vi att träffas en till två onsdagar i månaden efter skolan. Då är det först smörgåsfika innan vi ger oss i kast med konfaprogrammet och en avslutande andakt.

Hajk och läger

En helg i februari planerar vi att ha en hajk där vi övernattar. Exakt var och hur är inte bestämt, men utgå ifrån att det är sovsäck och luftmadrass som gäller. 

Tillsammans med flera andra konfirmationsgrupper planerar vi att ha vårt läger i samband med tonårslägret ENTER 26 juni-1 juli.

Konfirmationshögtiden blir söndagen den 2 juli direkt efter konfalägret.

Anmälan

Anmäl dig till info@sunnemissionskyrka.se senast den
10 september. Onsdagen 14 september 2022 kl. 18.30 kommer vi att ha en första samling där vi vill att du som konfirmand tar med dig någon vuxen. Då kommer vi att presentera huvuddragen i konfaläsningen och det finns möjlighet att ställa frågor.

Kostnad

Vi tar inte ut någon avgift för konfaläsningen. Däremot förväntar vi oss god närvaro. Material, mat, fika och övernattning  finansieras av församlingen. Dessutom kommer du att få en konfirmationsbibel som gåva av Sunne missionskyrka. Dock behöver vi ta ut en lägeravgift på runt 1000 kr för det avslutande lägret. För att alla ska ha möjlighet att följa med finns möjlighet att få hela eller delar av lägeravgiften sponsrad. Kontakta i så fall pastor Mattias.

Kontakt

Har du frågor, kontakta:

Pastor Mattias J Fröding, 073-347 50 58
mattias.froding@sunnemissionskyrka.se

Ungdomsledare Andreas Arvidsson, 073-544 62 19
andreas.arvidsson@sunnemissionskyrka.se